Els vols il·legals de drons han posat aquesta setmana en escac les pistes de l’aeroport de Gatwick, a Londres. El seu vol no autoritzat va provocar el tancament dijous i part del divendres. Les autoritats no aconseguien controlar ni repel·lir-los. ¿Es pot assegurar un aeroport contra les màquines tripulades a distància? L’empresa espanyola Indra assegura que sí. Ha desenvolupat una solució específicament preparada per protegir un aeroport o qualsevol altre espai civil o militar davant de diversos drons que volin sense autorització, posant en risc la seguretat, segons l’empresa.

Es tracta d’un escut intel·ligent, denominat ARMS (Anti RPAS multisensor System), capaç de detectar la presència d’aquestes aeronaus a quilòmetres de distància, molt abans que suposin un risc, identificar el model d’aeronau de què es tracta i neutralitzar-la si envaeix la zona a protegir.

La solució ARMS d’Indra d’altra manera no dirigida per deixar fora de joc un sol dron, en una intervenció quirúrgica, o tot un eixam d’aeronaus complet, aplicant mesures més agressives. En cas que la invasió es produeixi simultàniament des de diferents punts, el sistema també està preparat per activar una defensa completa, generant una cúpula de protecció.

El projecte ja s’ha venut a l’exèrcit d’un país asiàtic altres clients, i diverses entitats de diferents països tant civils -gestors d’aeroports, fonamentalment- com militars s’han interessat per ells, van informar en fonts coneixedores de l’acord.

Categories: BLOG

Deixa un comentari

Connectat amb:
Això és una botiga de mostra per poder fer proves — no es tramitaran comandes. Descartar